Japansk trädgård – Några idéer

Ta med den japanska känslan till din trädgård med dessa grundläggande steg. Omfamna naturens ideal först. Detta innebär att hålla saker i trädgården så naturliga som möjligt och undvika allt som kan förstöra det naturliga utseendet.

Ta till exempel inte med fyrkantiga pooler i din design eftersom fyrkantiga pooler inte finns någonstans i naturen. Dessutom kommer ett vattenfall att vara något som liknar det som finns i naturen jämfört med en fontän. Därför bör det japanska begreppet summa eller balans också beaktas. Eftersom ett av huvudmålen för japansk trädgårdsdesign är att återskapa stora landskap i de minsta utrymmena. Var försiktig när du väljer trädgårdsprodukter eftersom du inte vill fylla tio eller tio meter med stora stenar.

Som ett miniatyrlandskap betyder klipporna i trädgården berg och sjöar betyder sjöar. Ett sandfyllt utrymme betyder havet. Med detta antog vi att trädgårdsmästare ville uppnå ett minimalistiskt tillvägagångssätt, vilket bäst uttrycktes med termen ”mindre är mer”.

Begreppet wabi och sabi är en viktig ledtråd i trädgårdsdesign. Wabi handlar om det unika eller essensen av något; nästan litterär översättning ensam. Sabi är intresserad av att definiera vädret eller något annat; Den närmaste definitionen kan vara den karaktär som har bekräftats över tiden. Med tanke på situationen skulle en cementlampa som kan se unik ut saknas i den ideala bilden.

Idag och wabi / sabi är relaterade till begreppen rum och tid. Vid säsong bör trädgården visa varje karaktärs speciella karaktär. Till skillnad från en västerländsk trädgårdsmästare som lämnar öknen på hösten för att se öknen igen på våren, tillbringar japanska trädgårdsmästare tid i sina trädgårdar hela säsongen.

De två viktigaste trädgårdssäsongerna i Japan är vår och vinter. Japanerna kallar snön som ackumuleras på Sekku-bromsarna som snödroppar. Den japanska trädgården på vintern är ett annat typiskt element i Yukimi, nämligen lampan framför snön.

Lämna ett svar