Inomhus trädgård

Att odla inomhusväxter är inte bara en vetenskap utan också en konst. Denna typ av trädgårdsarbete kan vara så liten som några krukväxter placerade på soffbordet eller nära ytterdörren; eller storleken på ett växthus med tusentals växtsorter i en klimatstyrd miljö.

Dessa växthus eller växthus är designade och byggda med kontrollerade värme- och luftkonditioneringssystem, oavsett växternas behov. Tyvärr är denna växthusträdgård mer lämplig för kommersiella odlare på grund av kostnadsfaktorn.

Varför inomhus trädgård?

Vid första anblicken verkar trädgårdsarbete inomhus som en sista utväg. De utan extra balkong, uteplats, tak eller till och med fönsterlåda kan äntligen vända sig till sitt inomhushem för att hitta en plats att arbeta i. Bortsett från att det är en sista dike, har trädgårdsarbete inomhus faktiskt några fördelar jämfört med trädgårdsarbete utomhus.

Mer kontroll. I trädgårdar utanför du är vädret och miljön. Men i din inomhusträdgård är miljöfaktorer som ljus, temperatur och fuktighet alla inom din kontroll, vilket betyder att du har mer kontroll över de slutliga resultaten i din trädgård.

Inga skadedjur. Utomhus trädgårdsmästare oroar sig ständigt över att buggar och djur som äter upp sina växter. Trädgårdsmästare inomhus behöver knappast tänka igenom detta.

Lämna ett svar